Dag 14 – Favoriter

när man hittar en så fantastisk låt eller underbart band så att något liksom förändras och inget annat går att lyssna på. man stannar uppe några minuter längre för att lyssna en sista gång. man omdefinierar. min väg till skolan till exempel är just nu två och en halv köttet är svagt.

sångare som ställer sig på tå för att pressa ur sig det allra allra sista och för fingrarna längs mickstativet.

människor som inte beter sig som man ska. som gubben på tunnelbanan som knackade en ung man på knät och frågade om han fick lyssna på musiken. så satt de där med varsin öronsnäcka tills nästa station då de skakade hand och den unga mannen gick av.

att stå på en konsert och veta att nu kommer bästa delen, i bästa låten, och känna basen i hela kroppen och det finns bara svett och ingen kontroll och kroppar som dunsar emot en och precis nu nu nu exploderar allt. 

att kyssa någon ny och känna nya läppar, se in i nya ögon, känna nya händer och en ny doft och upptäcka att köttet faktiskt är svagt men att det inte spelar någon roll.

märkliga kunskaper. typ när någon kan spela munspel (ja jag älskar munspel) eller kan massor om fåglar eller kan citera ungefär en hel film.

när man får sms och det är precis från rätt person som skriver precis rätt saker.

att få tillbaka ett prov eller en uppgift och man sitter där med pappret tryckt mot bordet och är rädd för att misslyckas och man undviker det så länge man kan men till slut så vänder man på det och tittar och det står exakt vad man hoppats att det ska stå.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0